Gdy dopada nas chęć na coś mocno czekoladowego a zarazem zdrowego i sycącego, proponuję wersję zmrożonego kremu bananowo-kakaowego z dodatkiem truskawek i jagód goji. Oczywiście nie obędzie się bez kopiastej łyżki masła orzechowego, także szykujcie blendery ! Gdy dopada nas chęć na coś mocno czekoladowego a zarazem zdrowego i sycącego, proponuję wersję zmrożonego kremu bananowo-kakaowego z dodatkiem truskawek i jagód goji. Oczywiście nie obędzie się bez kopiastej łyżki masła orzechowego, także szykujcie blendery ! Składniki:
– banan
– 5 dużych truskawek
– 2 łyżeczki gorzkiego kakao
– garść jagód goji
– 3 łyżeczki masła orzechowego
* genialnie smakuje z granolą czekoladową

Przygotowanie:
Banana blendujemy z kakao, truskawki kroimy w kostkę i dodajemy do powstałego kremu. Całość wkładamy do zamrażarki na około godzinkę. Po upływie tego czasu wyciągamy krem z zamrażarki dodajemy jagody goji, granolę i zajadamy ze smakiem od czasu do czasu sięgając po masło orzechowe bo na jednej łyżeczce się nie obejdzie.